Saturday 7 June 2014

Ξεκινώντας

Η Αλήθεια ειναι ότι είχα πολυ καιρο να γράψω κάτι συστηματικά στο χώρο του blog. Όχι ότι σταμάτησα να γράφω στη real life αλλά η δημιουργικότητά μου εξαντλειτο στα μαθήματα και στο να πάρω (επιτέλους) το πτυχίο των γερμανικών ( τώρα δίνω το Β2 και το καλοκαίρι ξεκινάω και το C1) και στην ερευνητική ομάδα που ειμαι τώρα στα πλαίσια του πανεπιστημίο.
Βέβαια για να ειμαστε απόλυτα ειλικρινείς σε σένα αγαπητέ αναγνώστη, πρέπει να ομολογήσω ότι και το πληκτικό (από ένα σημειο και μετα) κλίμα του Ρεθύμνου, οι συνεχείς μου "επιτυχίες" στον τομέα των αισθηματικών υπήρξαν μεγαλύτερη αφορμή για καφέ της παρηγοριάς με τη raven και το jimmy παρα ιδανικό περιβάλλον για να κάτσει κανείς να γράψει

Χαιρετώ τις κυρίες και του κυρίους που μας κανουν την τιμή να μπουν στο ταπεινό μας μπλογκ. Είμαι η Raven και το τελευταιο οχτάμηνο ανέχομαι τον προλαλίσαντα! Όλα αυτά που σας λέει εδώ σε τρεις γραμμές τα έχω ακούσει χιλιαδες φορές σε διαφορά σταδία ψυχικής καταστασής. Δεν θα περιαυτολογήσω. Απλά θα σας κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλει γενεσθαί με το καλό μας ιστολογίο. Μην περιμένετε γλυκαναλάτα ποστ και τα σχετικα. Άμα αυτό ειναι το κομμάτι σας, παρακαλώ η πορτά είναι απο εκεί! Σαν παιδί και εγώ θα σας εκθέτω τις ανησυχίες και τις παρατηρήσεις μου στα γεγονότα που συμβαίνουν! 

Ας είναι. Μην φοβάστε δεν δέρνει, she is a loving person after all. Όλα νομίζω ότι μπήκαν σε μία ταξη όταν πάρθηκε η απόφαση να φύγω για erasmus. Ήταν ενα από τα ανεπανάληπτα εκείνα βράδια που έπεφτα εκνευρισμένος-απογοητευμένος-ηλίθιος-βάλε ό,τι νομίζεις με τις λάθος επιλογές μου και απλά περιμενα να με πάρει ο ύπνος. Τελικά κοιμήθηκα αλλά για κάποιον ανεξήγητο μέχρι τώρα λόγο, οταν ξύπνησα όλες οι σκέψεις και οι αμφιβολίες ξεκαθάρισαν μέσα μου με την πρώτη σκέψη στο μυαλό μου να ειναι "one way or another i am out of here". Δεν ξέρω αλλά έπρεπε να φυγω. Δεν άντεχα άλλο: τους ανθρώπους, τις καταστάσεις, τις απαιτήσεις , αλλά κυρίως το γεγονός ότι τίποτα δεν προχωρούσε.

 Αυτός ο ύπνος φίλτατοι μόνο έτσι απλά δεν ήρθε. Αφου το συζήτησε με όποιον άνθρωπο γνωρίζει ακόμα και τον μανάβη της γειτόνιας του. Πήρε τα κτελ και ήρθε εκτάκτως στο Ήρακλειο όπου μένω και κάναμε Σύνοδο Κορυφής.Παραλίγο να φτάσουμε και στην Βουλή για συζητήση. Και στην συνέχεια με τα πολλά να αποφασίσει τι και πώς θα το κάνει!

Καλά σαφέστατα δεν άνοιξαν και οι ουρανοί  ( και τα εχουμε ξαναπεί: μην υποτιμάς τη θέση του μανάβη της γειτονιάς στο διεθνές jet set)  .Όμως όλα αυτα άλλαξαν (όχι δεν θα πω οταν μπήκες εσύ στη ζωή μου raven :P ) όταν μπήκε η προοπτική του να φύγω. Το Ρέθυμνο αρχισε να φαινεται πιο υποφερτο, πλέον άρχισα να διαλέγω τι θέλω να διαλέξω όταν πλεον θα εχω φύγει. Και ναι τολμώ να πω ότι όλα φάνηκαν πολυ καλύτερα. Ίσως όχι για να αποφασισω να αλλάξω την απόφαση μου να φύγω αλλα για να φύγω έχοντας μια ευχάριστη ανάμνηση της Κρήτης.

Μπήκα στην ζωή σου φιλτάτε όταν εσύ δεν ήξερες που πάνε τα τέσσερα..Πρέπει να ευχαρίστεις την καλή σου μοίρα που με έφερε στον δρόμο σου. Λοιπόν, καλώς ήρθατε στο μπλογκ μας και ετοιμαστείτε για βλακείες άρθρα (φοβερά ήθελα να πω Karmacode ).Θα άρχίσουμε και όπου μας βγάλει! Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας σε αυτό το ταξιδι όπου ο ένας θα γράφει απο την Έλλαδα και ο άλλος απο την Κεντρική Ευρώπη! Enjoy the ride (που λένε στο χωριό μου)

Το ξέρω ότι καταβάθος με αγαπάς και ότι κάποια μέρα θα αναγνωρίσεις την κυριαρχία μου. Όπως καταλάβατε αγαπητοί το blog αυτο θα κινηθεί πάνω κάτω όπως περιέγραψε το ζω...ε το καλό κορίτσι από πάνω: Εγω θα σας γραφω πράγματα και θάματα που θα ζω στο βερολίνο (μην ξεχάσω και για το ταξίδι στην Ιταλία) και το κορίτσι από εδω θα με... θα μοιράζετε μαζί σας τις ανησυχίες της και ό,τι έχει ψαρέψει από εδω και από εκει (το οποίο trust με που λένε και στο london όπου δε μεγάλωσα έχουν μια τρομακτική ποικιλομορφια)
ALSO, HABΕΝ SIE SPAβ 

4 comments:

Anonymous said...

Ω! Είναι η πιο ωραία πρώτη ανάρτηση που έχω διαβάσει έβα!
Με τη μία να ράβει και τον άλλο να κόβει!
Και διαβάζοντας την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν γλυκαναλάτα ποστ με κάνατε αναγνώστρια με τη μία!
Άντε, καλορίζικο!


Karmacode said...

ωωω σεευκαριστούμε very much
μα πιστεύω ότι κύλισε ο τέτζερης και εβρήκε το καπάκι χεχεχε

Hfaistiwnas said...

Άντε καλή αρχή εύχομαι! :)
Πως είναι στα εξωτερικά;;;

mahler76 said...

Βρε τον Περσέα! Καλωσόρισες και πάλι και αυτή την φορά με ωραία παρέα :)